Kattenafscherming

kattenafscherming

Met een kattenafscherming voorkom je dat jouw kat de benen neemt. Buiten jouw terrein staat jouw kat aan allerlei gevaren bloot. Een boze buurman, een auto, een andere kat die een abces levert. Alles is mogelijk.

Een kattenafscherming maken is niet makkelijk. Jouw kat is namelijk slimmer dan je denkt. Constant zal hij of zij zoeken naar een ontsnappingsmogelijkheid.

Er zijn geen kant-en-klare kattenafschermingsmogelijkheden. Je zult dus zelf moeten nadenken hoe je jouw kat binnen kan houden. Op deze facebookpagina staan praktische tips. Ook lees je hier hoe andere mensen de kattenafscherming hebben opgelost.

Kattenafscherming bouwen

Een kattenafscherming kost geld. Voor een flinke tuin ben je al snel 400 euro kwijt (100 euro per 10 meter schutting). Maar als je dat niet doet en je kat krijgt een aanrijding en je hebt het geluk dat de kat het redt, dan heb je dezelfde kosten aan een dierenarts.

Voor het bouwen van een afscherming kun je gebruik maken van afschermroosters. Deze zijn in een groene kleur verkrijgbaar. Daarnaast is groen gaas ook handig. Speciaal op plaatsen achter planten kan gaas een uitkomst zijn. De roosters kun je langzaam voorzien van (klim)planten zodat alles groener wordt.

Maak niet het hele rooster van gaas. De kat hangt er dan in, drukt deze plat en vindt een uitweg. Wanneer de kat aanhoudend weet te ontsnappen, kun je een net spannen. De materialen die hierboven zijn vermeld zijn gekocht bij Hornbach, maar veel andere ‘doe het zelf zaken’ hebben ook een en ander in voorraad.

De eerste dagen zal de kat een uitweg zoeken. Een kat is namelijk erg oplossingsgericht, zeker als hij er aan is gewend het terrein te verlaten. Na een tijdje geeft de kat het op. Mocht de kat toch ontsnappen, dan is het zaak om zijn methode te ontdekken en deze direct dicht te maken.

Hieronder zie je een eenvoudige oplossing voor de handige doe-het-zelver.

Meer tips