Verhuizen

Ga je verhuizen, wees dan voorzichtig met je kat. Je kat hoort bij je huis. Verhuizen is dan ook een groot drama voor je kat. Hij heeft nog liever een ander baasje dan een ander huis.

Jaarlijks verhuist 2% van de bevolking. Dus ook 2% van de kattenpopulatie. Verhuizen pak je dus voorzichtig aan. Want wanneer je een kat loslaat op een onbekende plaats, is de kans groot dat hij verdwaalt.

Uitstekende waarnemers

Katten onthouden katten waar ze lopen. Als uitstekende waarnemers weten ze waar ze zijn en de weg naar huis te vinden. Daarnaast gebruiken ze geurtjes uit de buurt. Maar een nieuwe buurt is een drama voor een kat.

Het is belangrijk dat een kat eerst went aan zijn nieuwe huis. Na zo’n drie weken kan de kat voorzichtig naar buiten worden gelaten. Uiteraard is je kat wel gechipt. 🙂

Als de nieuwe buurt een katrijke buurt is, kan de eigen tuin territorium van een buurtkat zijn. Het kan zijn dat u de kat moet helpen door vreemde katten uit de tuin te weren. De achtertuin is dan nog wel te doen, maar de voortuin is een stuk ingewikkelder.

verhuizen

Kat toch vandoor na verhuizen

Mocht je kat eerder de buitendeur weten te vinden dat je had gehoopt, dan is er een grote kans dat de kat naar zijn ouderlijk huis is gewandeld. Er zijn voldoende verhalen bekend dat katten weer kilometers teruglopen naar hun oude huis. Een spoorlijn of drukke autoweg is voor de kat geen probleem. Na een tijdje staat hij dan gewoon weer te schreeuwen voor je vorige huis.

Tips bij verhuizen:

Kat ronddraaien in een zak

Er gaat een fabeltje rond dat je na een verhuizing een kat in een zak enkele malen rond moet draaien om te voorkomen dat hij wegloopt. Een normaal mens snapt dat dit onzin is. Niet doen en deze onzin negeren. Probeer in het belang van de kat dit ook te voorkomen bij kennissen die niet goed bij hun hoofd zijn en denken dat dit wel werkt.