Slecht nieuws voor katten in Leerdam en Zederik

      Reacties uitgeschakeld voor Slecht nieuws voor katten in Leerdam en Zederik

Op 1 januari 2019 wordt de provincie Utrecht uitgebreid. De gemeenten Leerdam en Zederik worden opgeheven en samengevoegd met Vianen. De gemeenten verhuizen dan van Zuid-Holland naar Utrecht. En dat is slecht nieuws voor de katten in die landelijke gemeenten.

In de provincie Utrecht mag namelijk op zwerfkatten worden geschoten. Vooral in de landelijk gebieden is dit mogelijk. De universitair afgetrainde woordvoerder van de provincie Utrecht verdedigt in de krant dit beleid met alle argumenten die hij kan bedenken. “Zwerfkatten richten veel schade aan”, en “huiskatten worden zelden neergeschoten”. Daarnaast worden jagers neergezet als kattendeskundigen die het verschil kunnen zien tussen een zwerfkat en een huiskat. Allemaal communicatie-gezwets dus.

Voor de katten is dit beleid niet fijn. Dus als u in de provincie Utrecht woont en u heeft gestemd op CDA, VVD, PvdA, ChristenUnie of SGP dan steunt u het afschieten van katten.

Denk dus volgende keer na als u stemt en van katten houdt. In het belang van de kat. Ook als u in Leerdam of Zederik woont.